A hideg fényű izzó létjogosultsága

Hogy milyen esetekben jöhet jól a hideg fényű izzó által kibocsátott fény? Jellemzően akkor, ha éppen valami olyan tevékenységet végzel, amikor koncentrációra van szükség. Ez egyben azt is jelenti, hogy nem a pihenéshez ajánlott az alkalmazása.

Mit jelent az, hogy egy izzó hideg fényű?

Az Alkonylámpa webáruházban számos fényforrás áll rendelkezésedre akkor, amikor a világítási rendszered elemeit szeretnéd kiválasztani. Így hideg fényű izzókat is vásárolhatsz, de még mielőtt a tettek mezejére lépnél, lényeges, hogy tudd: nem mindegy, hogy hol és mikor alkalmazod azokat.

A hideg fényű izzó hatással lesz rád, még akkor is, ha te ezzel kapcsolatban igen szkeptikus vagy. Ennek színhőmérséklete 4000 Kelvin és 6000 Kelvin között van, és jelentősen befolyásolja a közérzetedet.

Közismert tény, hogy a fények befolyásolják a hangulatot 

Megfigyelhető, hogy azok a személyek, akik a napjaikat fényes, napsütötte irodában vagy otthonban töltik, sokkal jobban tudnak aludni és kevésbé stresszesek – vagy legalábbis simábban veszik az akadályokat. A megfelelő fényviszonyok megteremtésében nagy segítséget jelentenek a mesterséges fényforrások is, amelyek használata nem ördögtől való, csak nem elég, ha kizárólag a sötétség megszüntetése miatt használod őket, fontos, hogy törődj az általuk kibocsátott fénnyel is.

Egy szoba hangulatát teljes mértékben meg tudja változtatni a megvilágítás, ezért joggal merül fel a kérdés, miért ne fordítanád ezt a saját javadra? A különböző típusú mesterséges fényforrások neked is dolgozhatnak! Az izzók színhőmérséklete jelentősen befolyásolja a belső rendet és növeli a hatékonyságodat is.

Fénytípusok a belsőépítészetben

A belsőépítészetben az alábbi fénytípusokat különböztetik meg:

  • Ambiens fény – általános világítást biztosít, mert egyenletesen oszlik el az egész szobában. 
  • Accent megvilágítás – az adott szoba egy pontját kiemelve garantál egyedi hatást. Emiatt általában a szoba leghangsúlyosabb helyén alkalmazzuk, így teremtve kellemes hangulatot.
  • Funkcionális fény – ez azokban a helyiségekben ajánlott, ahol tanulunk, olvasunk, írunk vagy főzünk. 
  • Dekorációs megvilágítás – ez egészíti ki a szoba designját, itt használhatunk szokatlan fali fényeket, vagy akár mennyezeti lámpákat is.

Meleg vagy hideg fény? Mi köztük a különbség?

Színhőmérséklet szerint a fényforrásoknak három csoportja van: 

  • A meleg fehér – ezeknek a színhőmérséklete 2700-3000 Kelvin, ez hat természetesnek éjszaka. Alkalmazhatod az étkezőben, de a nappaliban vagy a hálószobában is. A beltéri lámpák nagy része ebbe a kategóriába tartozik.
  • A közép fehér (ez a természetes fény) – a színhőmérsékletük 3000 Kelvin és 4000 Kelvin közötti. 
  • A hideg fehér – a színhőmérséklet itt 4000-6000 Kelvin között van. Nagyon világos és erős, kiemeli a részleteket, a színeket, a koncentrációt javítja. Ideális feltételeket teremt a munkához. Elsősorban ipari és kereskedelmi egységekben használják.

Használj te is hideg fényű izzókat és teremts optimális világítást a munkához, tanuláshoz!

 

Hasonló cikkek

Comments

KÖVESS MINKET!

1,127FansLike

Kategóriák

Népszerű

Tüszős mandulagyulladás: Meddig fertőz és hogyan kezelhető?

A tüszős mandulagyulladás (follicular tonsillitis) gyakori betegség, amely gyakran fájdalmas tüneteket okoz. A betegséget leggyakrabban vírusok vagy baktériumok okozzák, és általában az immunrendszer erőteljes...

A deszkás kultúra múltja és jövője: utcáktól az Olimpiáig

A gördeszkázás, vagy ahogy sokan ismerik, a deszkázás, már évtizedek óta fontos része a városi kultúrának, az utcai sportok között különleges helyet foglalva el....

A Hip-Hop és a Rap hatása a divatra: divatdiktátor rapperek

A rap zene és a hip-hop kultúra az elmúlt évtizedek során jelentős hatást gyakorolt a divatra, új trendeket teremtve és meghatározva az utcai viselet...

Mi a különbség a Cataflam Dolo és a Cataflam Dolo Rapid között?

A fájdalomcsillapítás és gyulladáscsökkentés terén számos készítmény áll a rendelkezésre a patikákban, amelyek mindegyike máshogy hat a szervezetre. Ebben a cikkben két népszerű terméket,...

Stockholm stílus: skandináv minimalizmus a divatban

A Stockholm stílus a skandináv minimalizmus egyik legkiemelkedőbb képviselője, amely a svéd főváros utcáin és lakberendezési trendjeiben egyaránt megmutatkozik. Ez a stílus a letisztult...

Ajánló