Műfű: hogy ne a szomszéd kertje legyen a zöldebb!

A műfű napjainkban egyre népszerűbb alternatívája a hagyományos füvesítésnek. Sportpályák mellett ma már köztereken és privát kertekben is gyakran találkozhatunk vele, de akár beltereken is előfordulhat. Ennek számos előnye az oka:

Könnyen karbantartható

műfű egyik legnagyobb előnye a hagyományossal szemben könnyen kezelhetősége. Míg a természetes fű – főleg a nyári hónapokban – rendszeres nyírást, öntözést, műtrágyázást, gazolást igényel, addig egy helyesen telepített műfű szőnyeg szinte semmi féle karbantartást nem igényel.

Strapabíró

Míg egy öntözés kihagyása vagy egy gyom túlzott elszaporodása akár teljes mértékben tönkreteheti a hagyományos gyepet, a műfű ezekkel szemben is érintetlen maradhat. Sem a kártevők, sem az időjárás viszontagságai nem tesznek benne jelentős mértékű károkat, hiszen rendkívül strapabíró kerti megoldásról van szó.

Tartós

Strapabírásának és időtállóságának köszönhetően a műfű rendkívül tartós éke lehet kertünknek. Az egyszeri, hirtelen károk mellett a hosszan tartó ártalmas hatásoknak is ellenáll: bírja a hetekig tartó téli fagyokat, a nyári szakadatlanul tűző napot és az őszi szeleket is. Alig van valami, ami akár rövid, akár hosszú távon tönkreteheti tökéletes szépségét és zöldségét.

Biztonságos

A tavaszi időszak sokak számára jelent kihívást: amikor minden virágzik, megjelennek az allergiák is. A műfűvel azonban emiatt sem kell aggódni! Teljes mértékben kizárhatók általa azok a pollenek, amik a hétköznapi fűfélékkel járnak, ezen felül pedig a fűszálak között megbúvó méhektől sem kell tartani. A szorgalmas kis bogarak természetesen odavonzhatók a kertbe más virágokkal és fákkal, bokrokkal – a mezítláb járkálást viszont így garantáltan nem teszik fájdalmassá.

Gazdaságos

Végül, de nem utolsó sorban a műfű alkalmazása rendkívül gazdaságos megoldás lehet. Természetesen időt is megspórolhatunk a könnyű karbantartás miatt, ugyanakkor pénzügyileg is jobban járhatunk: csökkenhet a nyári öntözés miatti vízfogyasztás, nem kell műtrágyákra, drága fűnyírókra költeni.

Bár a műfű egy rendkívül megosztó kertészeti megoldás, sokatmondó az a tény, hogy szinte napról napra egyre több háznál, közterületen jelenik meg. Odafigyeléssel és a természet egyensúlyának fenntartásával – például virágoskertek, virágládák telepítésével – számos lehetőséget rejt felhasználása.

Az ANRO webshopban tucatnyi műfüvet és a telepítéshez szükséges kiegészítőt, eszközt is találhatsz. Válaszd ki az igényeidnek leginkább megfelelőt, rendelj még ma és tedd örökzölddé a kertedet!

Hasonló cikkek

Comments

KÖVESS MINKET!

1,127FansLike

Kategóriák

Népszerű

Tüszős mandulagyulladás: Meddig fertőz és hogyan kezelhető?

A tüszős mandulagyulladás (follicular tonsillitis) gyakori betegség, amely gyakran fájdalmas tüneteket okoz. A betegséget leggyakrabban vírusok vagy baktériumok okozzák, és általában az immunrendszer erőteljes...

Mi a különbség a Cataflam Dolo és a Cataflam Dolo Rapid között?

A fájdalomcsillapítás és gyulladáscsökkentés terén számos készítmény áll a rendelkezésre a patikákban, amelyek mindegyike máshogy hat a szervezetre. Ebben a cikkben két népszerű terméket,...

Műfű: hogy ne a szomszéd kertje legyen a zöldebb!

A műfű napjainkban egyre népszerűbb alternatívája a hagyományos füvesítésnek. Sportpályák mellett ma már köztereken és privát kertekben is gyakran találkozhatunk vele, de akár beltereken...

Tommy jeans és Tommy Hilfiger: Mi a különbség?

A divat világában számtalan márkával és alkategóriával találkozhatunk, amelyek gyakran összezavarhatnak minket, a vásárlókat. Egyik ilyen név, ami gyakran előkerül, a Tommy Hilfiger. De...

Ajánló