A kültéri térburkolat legnépszerűbb típusai

Valószínűleg alig létezik olyan kertes ház, közintézmény vagy köztér, ahol nem alkalmaznak valamilyen kültéri térburkolatot. Ezek a burkolóanyagok nagyszerűen párosíthatók bármilyen stílussal, strapabíróak és lerakásuk sem túl bonyolult. Nézzük tehát, mik a legnépszerűbb típusok!

Térkövek

A térköveknek számos fajtája létezik a hagyományos formáktól egészen a modern, eltérő méretű darabokig. Mivel kisebb elemekből áll össze a felületi burkolat, javítása egyszerű. Megfelelő karbantartással azonban erre sincs szükség: ha lerakáskor jó alap készül, majd impregnálószerekkel és az elemek közé besepert homokkal gondoskodunk róla.

A térkövek számos stílusának köszönhetően alkalmazhatók klasszikus, rusztikus, de akár modern otthonokban, környezetekben is. Készülhet belőlük gyalogosok számára fenntartott járda, autó beálló, kerti utak, de akár medence körüli burkolt felület is.

Járdalapok

A járdalapok, ahogyan nevük is mutatja, leginkább járdák kialakítására alkalmasak. Jellemzően nagyobb darabokból állnak, így lerakásuk egyszerűbb és teherhordásuk is nagyobb. Fontos azonban a megfelelő előkészítés, mivel a nem megfelelő helyen vagy módon lerakott járdalapok a fák gyökereitől, túl nagy terheléstől vagy a fagytól megemelkedhetnek, berepedhetnek. A megfelelően kiválasztott járdalapok ugyanakkor járdák mellett alkalmazhatók beállók, nagyobb külterek burkolására, de akár gépkocsi forgalom számára fenntartott út kialakítására is.

Általános burkolólapok

Az általános burkolólapok leginkább abban térnek el az előbbi kategóriáktól, hogy sokkal szélesebb palettán mozog a megjelenésük. Ide sorolhatjuk a kőből, kőporcelánból készült lapokat, amelyek kültéri és beltéri használatra is egyaránt alkalmasak. A házon belül találkozhatunk velük konyhákban, fürdőszobákban vagy éppen beltéri medencék körül. Kint tökéletes választások lehetnek teraszok burkolására vagy kerti utak kialakítására.

Kültéri tipegők

Végül, de nem utolsó sorban kültéri tipegőkből is készülhetnek kerti ösvények, zöld övezeteken áthaladó utak. Ezek jellemzően nem összefüggő felületet képeznek, hanem egyesével kerülnek lerakásra – így nem törik meg a környezetet, jól illeszkednek abba. Számos méretben, színben és stílusban elérhetők, tehát akár méteres átmérőjű, követ utánzó darabokat, akár faszeletekre emlékeztető lépőköveket keresünk, megtalálhatjuk azt, ami a legjobban illik a kertünkbe.

A Babó Kőburkolatok kínálatában térburkolatok széles választéka vár. A különböző stílusú térkövektől kezdve, a kül- és beltéren egyaránt alkalmazható burkolólapokon át egészen a járdalapokig mindent megtalálsz. Böngéssz ajánlataik között, válaszd ki az igényeidnek megfelelő burkolóanyagokat, majd add le rendelésedet még ma!

Hasonló cikkek

Comments

KÖVESS MINKET!

1,127FansLike

Kategóriák

Népszerű

Tüszős mandulagyulladás: Meddig fertőz és hogyan kezelhető?

A tüszős mandulagyulladás (follicular tonsillitis) gyakori betegség, amely gyakran fájdalmas tüneteket okoz. A betegséget leggyakrabban vírusok vagy baktériumok okozzák, és általában az immunrendszer erőteljes...

Mi a különbség a Cataflam Dolo és a Cataflam Dolo Rapid között?

A fájdalomcsillapítás és gyulladáscsökkentés terén számos készítmény áll a rendelkezésre a patikákban, amelyek mindegyike máshogy hat a szervezetre. Ebben a cikkben két népszerű terméket,...

Műfű: hogy ne a szomszéd kertje legyen a zöldebb!

A műfű napjainkban egyre népszerűbb alternatívája a hagyományos füvesítésnek. Sportpályák mellett ma már köztereken és privát kertekben is gyakran találkozhatunk vele, de akár beltereken...

Tommy jeans és Tommy Hilfiger: Mi a különbség?

A divat világában számtalan márkával és alkategóriával találkozhatunk, amelyek gyakran összezavarhatnak minket, a vásárlókat. Egyik ilyen név, ami gyakran előkerül, a Tommy Hilfiger. De...

Ajánló