Milyen különleges bankkártyákkal találkozhatunk?

A modern világ fejlődésével a hétköznapi fizetések, a tranzakciók is nagy ütemben digitalizálódnak. A bankkártya használata 20 évvel ezelőtt még viszonylag ritkaságnak számított, de ahogy az internet egyre nagyobb teret nyert, úgy alakult át a kereskedelem is, valamint gyorsultak fel a mindennapok.

Mitől lesz különleges egy bankkártya?

A kereskedelem szempontjából a legfontosabb, hogy legyen egy olyan eszközünk, amelyik az összes kártyát el tudja fogadni. A BizPay közvetítésével a Wordline szolgáltatásai tudnak segíteni ebben a kérdésben. A hagyományos Mastercard és Visa kártyák mellett olyan szereplőkkel is találkozhatunk, amelyek szintén meghatározó szerepet töltenek be a piacon. Ilyen például a Diners Club, az AMEX, az Alipay vagy a China UnionPay. Fizetési eszközként funkcionálnak, de ezen túl hozzájárulnak a globális pénzügyi rendszer diverzifikációjához is.

Kezdjük a sort az Alipay kártyájával, ami eleinte egy kínai mobilfizetési platform volt, de már nemzetközi szinten is elterjedt. A bankkártyájuk lehetővé teszi, hogy online és offline kereskedési helyen is használni tudják a felhasználók. A népszerűségét egyszerű és felhasználóbarát felületének köszönheti.

Ha már egy új szereplő szóba került, akkor nem szabad megfeledkezni a legrégebbiről sem. A Diners Club kártyát Frank X. McNamara 1950-ben hozta létre, amit a legelső bankkártyának tartanak. Afféle “hordozható” hitelként szolgált, amivel szállodákban, éttermekben lehetett úgy “fizetni”, hogy a számlát csak később kellett ténylegesen rendezni. Ez nyújtotta az inspirációt a Visa és Mastercard kártyakibocsátók számára. A kényelem, az exkluzivitás és a stílus szimbólumává vált a fizetési rendszerek terén a Diners Club kártya, amivel különböző kedvezményekhez és előnyökhöz lehet jutni például reptereken és luxusszállodákban.

Egy feltörekvő alternatíva

A China UnionPay (röviden CUP) szintén egy olyan bankkártya, ami gyorsan növekvő népszerűséggel rendelkezik már a nemzetközi piacon is. Ahogy a kínai gazdaság egyre jobban növekedett, az ország legnagyobb bankkártya-kibocsátója lett a CUP-ból. Számos előnnyel jár a kártya használata, az üzleti tranzakciókat is megkönnyíti. Ez a legelterjedtebb bankkártya Kínában, ezért is számít megkerülhetetlennek, de a nemzetközi tranzakciókat és a valutaváltási díjak elkerülését is lehetővé teszi.

Mire kell figyelniük az elfogadóknak?

A speciális kártyáknak megvannak az előnyeik és a költségeik is. A magasabb díjszabás, valamint a technológiai integráció miatt extra kiadások is jelentkezhetnek. Ennek ellenére sok vállalkozás számára érdemes lehet speciális kártyákat is elfogadni a hagyományos bankkártyák mellett. 

Az előnyök közé tartozik az exkluzivitás és a státusz, ami a márka értékének növekedéséhez is hozzájárulhat. A pénzügyi sokféleség is egyre fontosabb napjainkban.

Hasonló cikkek

Comments

KÖVESS MINKET!

1,127FansLike

Kategóriák

Népszerű

Tüszős mandulagyulladás: Meddig fertőz és hogyan kezelhető?

A tüszős mandulagyulladás (follicular tonsillitis) gyakori betegség, amely gyakran fájdalmas tüneteket okoz. A betegséget leggyakrabban vírusok vagy baktériumok okozzák, és általában az immunrendszer erőteljes...

Mi a különbség a Cataflam Dolo és a Cataflam Dolo Rapid között?

A fájdalomcsillapítás és gyulladáscsökkentés terén számos készítmény áll a rendelkezésre a patikákban, amelyek mindegyike máshogy hat a szervezetre. Ebben a cikkben két népszerű terméket,...

Műfű: hogy ne a szomszéd kertje legyen a zöldebb!

A műfű napjainkban egyre népszerűbb alternatívája a hagyományos füvesítésnek. Sportpályák mellett ma már köztereken és privát kertekben is gyakran találkozhatunk vele, de akár beltereken...

Tommy jeans és Tommy Hilfiger: Mi a különbség?

A divat világában számtalan márkával és alkategóriával találkozhatunk, amelyek gyakran összezavarhatnak minket, a vásárlókat. Egyik ilyen név, ami gyakran előkerül, a Tommy Hilfiger. De...

Ajánló