Alapelvek, amelyeket ismerned kell a tökéletes dekorációs kiegészítők kiválasztásához

Egy apró dísztárgy, egy dekoratív falióra vagy egy fali fényképkeret újabb színt vihet az otthonodba, így mindenképpen érdemes kihasználni a bennük rejlő potenciált. No, de ha nem vigyázol, akkor ezek a kiegészítők könnyedén megtörhetik a lakásod enteriőrjét.

Ezért is fontos, hogy mielőtt bármibe is belekezdenél, megismerd a lakberendezési alapelveket, és a hasznodra fordítsd, hogy olyan dekorációs kiegészítőket találhass a Lakberbazárnál, amelyekkel ez nem fordulhat elő. 

Mennyiség helyett a minőség a fontos

Azzal semmit nem érsz el, ha telezsúfolod az otthonod helyiségeit tömeggyártású dekorációkkal. Törekedj inkább arra, hogy kiváló minőségű, egyedi termékeket vásárolj, amelyekért ugyan többet kell majd fizetned, de hidd el, a segítségükkel elért végeredményért megéri majd!

Kiegészítők rétegezése

Ha nem szeretnéd, hogy az otthonod az összevisszaság érzetét keltse, akkor törekedj az általad választott kiegészítők rétegezésére! Elsőként helyezd el a nagyobb tartozékokat esztétikusan, a fennmaradó részeket pedig töltsd ki a közepes és kis méretű kiegészítőkkel!

Azt viszont mindenképpen tartsd szem előtt, hogy a szoba nem minden zugát és rését kell feltétlenül kitölteni a dekorációval! Az az ideális, ha egy lélegzetvételnyi helyet hagysz közöttük. 

Az arányok figyelembevétele

Bár logikusnak tűnik, de mégis fontosnak tartjuk megemlíteni, hogy az arányokra való odafigyelés mennyire fontos a dekorációs termékek elhelyezésénél, és nagy általánosságban véve a lakberendezésben is.

Hiába néz ki ugyanis szuperül az a közepes méretű, 3D-s hatású, tükörből készült ezüst falidísz, amit kinéztél a fentebb már említett webáruház kínálatában, ha azt egy több méter hosszú falfelületen tervezed elhelyezni, akkor biztosra veheted, hogy elveszik majd rajta. 

A színek és textúrák figyelembevétele

Ahhoz, hogy az adott helyiség vizuálisan harmonikus összképet mutasson, fontos, hogy mielőtt belekezdenél a vásárlásba, mérd fel a meglévő lakberendezési tárgyak színeit és textúráit, és ezek alapján válassz dekorációs kellékeket!

De az is egy jó taktika lehet, ha választasz néhány texturált kiegészítőt, mondjuk egy sötétlila puffot, illetve egy kidolgozott vonalvezetésű dohányzóasztalt, és ezeket használod az adott helyiség stíluselemeinek összekapcsolására. 

Amennyiben azt szeretnéd, hogy az otthonod valóban téged és az ízlésedet tükrözze, akkor fontos, hogy ne csak arra alapozd a döntésedet a kiegészítők kiválasztását illetően, hogy hogyan fognak majd mutatni, hanem olyan darabokat válassz, amelyek ténylegesen tetszenek! Ennek köszönhetően ugyanis sokkal nagyobb örömödet fogod majd lelni a lakásodban való tartózkodásban.

Hasonló cikkek

Comments

KÖVESS MINKET!

1,127FansLike

Kategóriák

Népszerű

Tüszős mandulagyulladás: Meddig fertőz és hogyan kezelhető?

A tüszős mandulagyulladás (follicular tonsillitis) gyakori betegség, amely gyakran fájdalmas tüneteket okoz. A betegséget leggyakrabban vírusok vagy baktériumok okozzák, és általában az immunrendszer erőteljes...

Mi a különbség a Cataflam Dolo és a Cataflam Dolo Rapid között?

A fájdalomcsillapítás és gyulladáscsökkentés terén számos készítmény áll a rendelkezésre a patikákban, amelyek mindegyike máshogy hat a szervezetre. Ebben a cikkben két népszerű terméket,...

Műfű: hogy ne a szomszéd kertje legyen a zöldebb!

A műfű napjainkban egyre népszerűbb alternatívája a hagyományos füvesítésnek. Sportpályák mellett ma már köztereken és privát kertekben is gyakran találkozhatunk vele, de akár beltereken...

Tommy jeans és Tommy Hilfiger: Mi a különbség?

A divat világában számtalan márkával és alkategóriával találkozhatunk, amelyek gyakran összezavarhatnak minket, a vásárlókat. Egyik ilyen név, ami gyakran előkerül, a Tommy Hilfiger. De...

Ajánló