Csaptelep-választási kisokos: hogyan és milyet?

Mindegy, hogy konyháról, fürdőszobáról, esetleg vizes helyiségről van szó, csaptelepre minden esetben szükség lehet. Felmerülhet azonban a kérdés, hogy vajon az egyes helyiségekbe ugyanolyan típust válasszunk, vagy eltérő megoldásban érdemes gondolkodni. A megfelelő modell kiválasztása azonban nem egyszerű feladat, hiszen például a konyhába úgy kell gondolkodni, hogy meglegyen a tökéletes egyensúly a kinézet és a funkcionalitás között.

Az alábbi írásunkban eláruljuk, hogy milyen csaptelepekben érdemes gondolkodni, hogyan és milyet válasszunk az egyes helyiségekbe.

A konyhai csap a ház leggyakrabban használt eszköze

Az onlineMárkaboltok csaptelepei és mosogatótálcái között olyan elemeket találhatunk, amelyek minden igényt kielégítenek. Ezek azok az eszközök, amiket az otthonunkban a leggyakrabban használunk, legyen szó kézmosásról, mosogatásról, valamint főzésről egyaránt. A legfontosabb azonban az, hogy könnyen használható legyen, tehát akár még zsíros kézzel se okozzon problémát beállítani a vízáramlást, valamint a hőmérsékletet.

A másik lényeges tényező, hogy a csap, amit beszereltetünk, bevizsgált legyen. Ez fogja garantálni, hogy nem oldódnak ki belőle káros anyagok, tehát sokáig tudjuk alkalmazni. Ami viszont lényeges lehet, hogy a víznyomás nem minden otthonban ugyanolyan, hiszen vízrendszertől függ, hogy alacsony vagy magas nyomású csapot kell megvenni.

Az anyag, a szín, valamint a kialakítás kérdése

Ami a csaptelep színét illeti, általában olyat szoktak beszerezni, ami passzol az adott konyhabútor színéhez, anyagához, illetve a mosogatótálca típusához. A klasszikus nemesacél változatokhoz rozsdamentes nemesacél csap a legjobb megoldás. A most forgalomban lévő mosogatókhoz hasonlóan itt is kaphatóak kerámia, gránit, króm változatok, amelyek bármelyike biztonságos és tartós választás lehet.

Amennyiben megfelelő a vízsugár-szabályozó, akkor az jelentősen meg tudja könnyíteni a használatot. A szélesebb vízelosztás esetében ugyanis sokkal hatékonyabbá válik a mosogatás, vizet spórolhatunk, nem utolsósorban kevesebb vízkőlerakódással kell számolni. Ha mindez nem lenne elég, akkor ezeknél a modelleknél még a tisztán tartás is kényelmesebb, ritkábban van szükség a csaptelep takarítására.

Az egykaros kivitelek előnye, hogy modernebbek, egyetlen mozdulattal megnyithatjuk és máris jön a víz. Beállíthatjuk a hőmérsékletet, erősséget mindezt anélkül, hogy két kézre lenne szükségünk.

Milyen különleges csapok léteznek?

Vannak olyan csaptelepek, amelyek közel sem hasonlítanak egy hagyományos modellre. Ezekre akkor lehet szükség, ha például nagyobb edényeket mosogatunk, ami nem fér be a csap alá. Ilyenkor a legjobb kihúzható fejes változatra váltani, de legalább olyat venni, aminél állítható a magasság és az ív.

Hasonló cikkek

Comments

KÖVESS MINKET!

1,127FansLike

Kategóriák

Népszerű

Tüszős mandulagyulladás: Meddig fertőz és hogyan kezelhető?

A tüszős mandulagyulladás (follicular tonsillitis) gyakori betegség, amely gyakran fájdalmas tüneteket okoz. A betegséget leggyakrabban vírusok vagy baktériumok okozzák, és általában az immunrendszer erőteljes...

Mi a különbség a Cataflam Dolo és a Cataflam Dolo Rapid között?

A fájdalomcsillapítás és gyulladáscsökkentés terén számos készítmény áll a rendelkezésre a patikákban, amelyek mindegyike máshogy hat a szervezetre. Ebben a cikkben két népszerű terméket,...

Műfű: hogy ne a szomszéd kertje legyen a zöldebb!

A műfű napjainkban egyre népszerűbb alternatívája a hagyományos füvesítésnek. Sportpályák mellett ma már köztereken és privát kertekben is gyakran találkozhatunk vele, de akár beltereken...

Tommy jeans és Tommy Hilfiger: Mi a különbség?

A divat világában számtalan márkával és alkategóriával találkozhatunk, amelyek gyakran összezavarhatnak minket, a vásárlókat. Egyik ilyen név, ami gyakran előkerül, a Tommy Hilfiger. De...

Ajánló