Karintia és Nockberge vidéke tavasszal is várja!

Az utazási célpontok helyszíne legtöbbször mindig valamilyen napsütötte táj, ahol hegycsúcsokkal övezett völgyek találhatók és ahol már a természet látványa is feltöltő erővel bír. Ilyen vidék az alpesi Karintia, amely a legdélebbi tartománya Ausztriának, így a legmelegebb is, és nem ritka azon napok száma, amikor egy jó kis fárasztó síelés után meg lehet mártózni az egyik kristálytiszta vizű hegyi tavacskában.

Az ellenállhatatlan Karintia

Ausztria minden tájegysége káprázatos, de az biztos, hogy Karintia különösen sokaknak kedvelt úti célja. A magyar tulajdonú Hotel OTP Birkenhof**** programlehetőségei teljes mértékben erre a változatos doborzati viszonyra épültek. A nagy magasságkülönbségek, a havas hegycsúcsok, a gyönyörű erdők sokféle sporttevékenység kipróbálására adnak módot, nem beszélve a környékre épített plusz létesítményekről, mint amilyen a bobpálya is.

A szálloda Bad Kleinkirchheim településen fekszik, amelynek közelében két termálfürdő is található, ha valaki nem csak a hotel falain belül szeretne csobbanni. Nem hiába mondják Karintiáról, hogy gyógyközpont és síparadicsom egyben. A síelésen és úszáson kívül egész évben elérhető sportolási lehetőség még a tenisz és a lovaglás is. Ezért az aktív kikapcsolódás szerelmesei számára első helyen kell, hogy szerepeljen a bakancslistán Karintia bebarangolása.

Számtalan földrajzi és természeti kincs

Karintia déli részén található az UNESCO Nockberge Bioszféra Park. A Nemzeti Park területén négy önálló település fekszik: Bad Kleinkirchheim, Krems in Kärnten, Radenthein és Ebene Reichenau. Mivel ezáltal a Birkenhof Hotel is az UNESCO Nockberge Nemzeti Parkban helyezkedik el, ezért már önmagában ennek a területnek a feltérképezése is felkerülhet a programlistára.

A védett növény- és állatfajokkal teli vidéken át számtalan túraútvonal vezet, összesen több, mint 100 km hosszal, amely egyaránt hívogató gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt. A Karintiában élők nagy hangsúlyt fektetnek a hagyományok ápolására, valamint a nemzeti park és az emberek együttélésére.

A mozgás kedvelőinek

A fürdőzésen, síelésen vagy lovagláson túl a kerékpározás megszállottjai is gyakran ellátogatnak Karintiába, ugyanis itt található Európa leghosszabb Flow Trail pályája. A hegyek-völgyek között kanyargó útvonalak különböző nehézségűek, így nem kell félni attól, hogy a kezdők ne éreznék jól magukat. Vannak utak kicsiknek, amatőröknek és profiknak egyaránt.

A Birkenhof Hotel közelében egy 18 lyukú golfpálya várja a golfozás szerelmeseit. De mindezek mellett a legvonzóbb mindenki számára a Slow Trail útvonalhálózat, azaz a kirándulások a csörgedező patakok és havas hegycsúcsok között. A szálloda nem csupán család- és gyerekbarát, hanem lehet hozni magunkkal a négylábú kedvenceket is, így a túrázás a kutyáknak is nagy élmény lesz.

Érdemes megvásárolni a Karintia kártyát, melynek segítségével több, mint 120 helyi nevezetesség látogatható nagy kedvezménnyel vagy ingyenesen. A részletekről a hotel recepciósai tájékoztatnak.

Hasonló cikkek

Comments

KÖVESS MINKET!

1,127FansLike

Kategóriák

Népszerű

Tüszős mandulagyulladás: Meddig fertőz és hogyan kezelhető?

A tüszős mandulagyulladás (follicular tonsillitis) gyakori betegség, amely gyakran fájdalmas tüneteket okoz. A betegséget leggyakrabban vírusok vagy baktériumok okozzák, és általában az immunrendszer erőteljes...

Mi a különbség a Cataflam Dolo és a Cataflam Dolo Rapid között?

A fájdalomcsillapítás és gyulladáscsökkentés terén számos készítmény áll a rendelkezésre a patikákban, amelyek mindegyike máshogy hat a szervezetre. Ebben a cikkben két népszerű terméket,...

Műfű: hogy ne a szomszéd kertje legyen a zöldebb!

A műfű napjainkban egyre népszerűbb alternatívája a hagyományos füvesítésnek. Sportpályák mellett ma már köztereken és privát kertekben is gyakran találkozhatunk vele, de akár beltereken...

Tommy jeans és Tommy Hilfiger: Mi a különbség?

A divat világában számtalan márkával és alkategóriával találkozhatunk, amelyek gyakran összezavarhatnak minket, a vásárlókat. Egyik ilyen név, ami gyakran előkerül, a Tommy Hilfiger. De...

Ajánló