Hogyan használjuk helyesen a féktisztító spray-t?

A fékrendszer tisztítása porlasztásos tisztítószerrel egyszerű és olcsó megoldás, ami különösebb szaktudást sem igényel. A megfelelő féktisztító spray birtokában bárki elvégezheti, ha pár apróságra odafigyel.

Most megmutatjuk azt, hogyan használható hatékonyan ez a termék. Illetve azt is, hogy mire érdemes a féktisztító spray használata során odafigyelni.

Mire való a féktisztító spray?

Az autónk karbantartásához szükséges kellékeket manapság gyorsan és egyszerűen beszerezhetjük az interneten keresztül. Az olajshop.hu autókarbantartás oldalán például minden fontos kiegészítőt megtalálhatunk, beleértve a legjobb féktisztító spray-ket is.

Ezek feladata, hogy tisztán tartsák a fékrendszert. Segítenek az olaj, zsír és egyéb szennyeződések maradvány nélküli eltüntetésében a fékdobról, a fékhengerekről, féktárcsákról és a kuplung alkatrészeiről is. Ennek érdekében olyan vegyi anyagok keverékét használják, amelyek ezeket képesek hatékonyan lebontani és lemosni.

A féktisztító alkalmazása nemcsak a fékek tisztításában és a megfelelő működésben segíthet, de akkor is jó megoldást jelent, ha a fékrendszereken javítási munkálatokat végzünk.

Hogyan vágjunk neki a fékrendszer tisztításának?

A féktisztító spray-vel történő takarítás néhány perc alatt elvégezhető, és semmi olyan eszközre nincs hozzá szükség, ami ne lenne a legtöbb garázsban megtalálható. Ha tudjuk, hogy kell kereket cserélni, a féktisztítás sem fog különösebb gondot jelenteni.

A gumiabroncsok leszerelése során érdemes mindig ellenőrizni a fékeket. Ha a rendszerben szennyeződést tapasztalunk, eljött a tisztítás ideje. Ennek érdekében a szórófejes féktisztító egyszerűen és praktikusan alkalmazható.

Miután eltávolítottuk a gumiabroncsokat, tartsuk a spray-t nagyjából 0,3-0,6 méter távolságra a fékektől. Ezután kezdjük el a tisztítószert a fékrészek tetejére fentről lefelé permetezni. A leoldott szennyeződést és a lecsorgó tisztítószert a munka során érdemes egy edényben felfogni. A munka végeztével az alkatrészeket hagyjuk levegőn megszáradni, majd töröljük őket át egy tiszta ruhával.

Biztonság mindenek felett

Érdemes tudni, hogy az üres féktisztítós flakon veszélyes hulladéknak számíthat, ezért lehetséges, hogy csak speciális hulladéktárolóba dobva szabadulhatunk meg tőle. Fontos továbbá tisztában lenni azzal, hogy a féktisztítókban használt vegyi anyagok ártalmasak lehetnek a környezetre és az egészségre.

Az aceton, a metilén-klorid vagy a tetraklór-etilén különösen káros lehet a szemünkre, a bőrünkre, szédülést és fejfájást vagy akár tartós károsodást is okozhat. Használat előtt tehát figyeljünk a szükséges óvintézkedésekre. Olvassuk el figyelmesen az adott termék használati utasítását és kizárólag jól szellőző helyen használjuk azt.

A féktisztítót soha ne alkalmazzuk forró fém felületeken, mert ez különösen balesetveszélyes lehet. Ha azonban odafigyelünk a biztonsági előírásokra, magunkat és környezetünket is megóvhatjuk a sérülésektől.

Hasonló cikkek

Comments

KÖVESS MINKET!

1,127FansLike

Kategóriák

Népszerű

Tüszős mandulagyulladás: Meddig fertőz és hogyan kezelhető?

A tüszős mandulagyulladás (follicular tonsillitis) gyakori betegség, amely gyakran fájdalmas tüneteket okoz. A betegséget leggyakrabban vírusok vagy baktériumok okozzák, és általában az immunrendszer erőteljes...

Mi a különbség a Cataflam Dolo és a Cataflam Dolo Rapid között?

A fájdalomcsillapítás és gyulladáscsökkentés terén számos készítmény áll a rendelkezésre a patikákban, amelyek mindegyike máshogy hat a szervezetre. Ebben a cikkben két népszerű terméket,...

Műfű: hogy ne a szomszéd kertje legyen a zöldebb!

A műfű napjainkban egyre népszerűbb alternatívája a hagyományos füvesítésnek. Sportpályák mellett ma már köztereken és privát kertekben is gyakran találkozhatunk vele, de akár beltereken...

Tommy jeans és Tommy Hilfiger: Mi a különbség?

A divat világában számtalan márkával és alkategóriával találkozhatunk, amelyek gyakran összezavarhatnak minket, a vásárlókat. Egyik ilyen név, ami gyakran előkerül, a Tommy Hilfiger. De...

Ajánló