Műszempilla allergia: Amire figyelned kell

Az utóbbi időkben a műszempillák népszerűségük csúcsán vannak. Azonban, mint minden szépítő eljárással, a műszempilla viselésével is járhatnak nem várt mellékhatások. Ezen belül kiemelten a műszempilla allergia az, amire oda kell figyelnünk. Nézzük meg közelebbről, hogy milyen jelei vannak és hogyan előzhetjük meg!

Mi okozhatja a műszempilla allergiát?

A műszempilla allergia leggyakrabban a ragasztó anyagától, amivel a pillákat a természetes szempillákhoz erősítik, származik. Ez az anyag általában cyanoacrylate-t tartalmaz, ami irritálhatja a bőrt. De az allergia nem csak a ragasztótól jöhet, hanem a műszempillák anyagától vagy a felhelyezés során használt egyéb termékektől is.

Hogyan ismerjük fel?

A műszempilla allergia tünetei az alkalmazás után röviddel vagy néhány órán belül jelentkeznek, de néha napokba is telik, mire észreveszük a jeleket. A tünetek közé tartozik:

 • Vörösség
 • Duzzanat
 • Viszketés a szem környékén
 • Égő érzés
 • Vízesség

Hogyan előzhetjük meg?

 1. Bőrteszt: Mielőtt műszempillát viselnénk, kérjünk bőrtesztet a szalonban. Egy kis mennyiségű ragasztót helyeznek a bőrünkre, hogy megnézzék, reagál-e rá az emberi test.
 2. Minőségi termékek: Győződjünk meg arról, hogy a szalon, ahol a műszempillánkat felteszik, minőségi ragasztót és műszempillákat használ.
 3. Megfelelő felhelyezés: Fontos, hogy az alkalmazás során a ragasztó ne érintkezzen a bőrünkkel, csak a szempillákkal.
 4. Rendszeres tisztítás: Ahhoz, hogy elkerüljük az allergiát, fontos, hogy rendszeresen tisztítsuk a szempillákat és a szem környékét, így minimalizálhatjuk az irritációt.

Mit tegyünk, ha allergiás reakciót tapasztalunk?

 1. Keressünk szakembert: Ha allergiás reakciót észlelünk, azonnal forduljunk szakemberhez, aki eltávolítja a műszempillákat.
 2. Allergia gyógyszerek: Antihisztaminok segíthetnek a tünetek enyhítésében.
 3. Kerüljük a súrlódást: Ne dörzsöljük a szemünket, mert ez tovább irritálhatja a területet.
 4. Víz: Ha ragasztó kerül a szembe, öblítsük ki bő vízzel.

Összegzés

Bár a műszempillák csodálatosan néznek ki és sok nőnek adnak magabiztosságot, fontos tudatosítani, hogy a szépség néha áldozatokkal jár. Ha tudatában vagyunk az allergiás reakciók kockázatainak és megelőző intézkedéseket teszünk, akkor csökkenthetjük a mellékhatások esélyét. Emellett, ha bármilyen problémát észlelünk, azonnal lépjünk kapcsolatba szakemberrel!

Hasonló cikkek

Comments

Kategóriák

Népszerű

Mi a különbség a Cataflam Dolo és a Cataflam Dolo Rapid között?

A fájdalomcsillapítás és gyulladáscsökkentés terén számos készítmény áll a rendelkezésre a patikákban, amelyek mindegyike máshogy hat a szervezetre. Ebben a cikkben két népszerű terméket,...

Alkalmi ruha ötletek

Ahogy a naptár lapjai forgatnak, a különféle rendezvények, események és különleges alkalmak mindig felbukkannak. Legyen szó esküvőről, diplomaosztóról, céges rendezvényről vagy egy egyszerű esti...

Birkin táska: a luxus ikonja

Mikor a divat világának klasszikus darabjairól beszélünk, nem hagyhatjuk figyelmen kívül a Birkin táskát, amely nem csak egy egyszerű kiegészítő, hanem egy valódi státusszimbólum...