Mi a különbség a Cataflam Dolo és a Cataflam Dolo Rapid között?

A fájdalomcsillapítás és gyulladáscsökkentés terén számos készítmény áll a rendelkezésre a patikákban, amelyek mindegyike máshogy hat a szervezetre. Ebben a cikkben két népszerű terméket, a Cataflam Dolo-t és a Cataflam Dolo Rapidot hasonlítjuk össze, hogy segítsünk a fogyasztóknak megérteni azok közötti különbségeket.

Hatóanyagok és koncentráció

Mindkét készítmény hatóanyaga a diklofenák-kálium, amely ismert a gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító tulajdonságairól. A Cataflam Dolo és a Cataflam Dolo Rapid egyaránt 25 mg diklofenák-káliumot tartalmaz adagonként.

Készítmény formája

A Cataflam Dolo bevont tabletta formájában kapható, míg a Cataflam Dolo Rapid lágy kapszula formájában. A kapszulák gyorsabban oldódnak fel a gyomorban, ami lehetővé teszi a hatóanyag gyorsabb felszívódását, így gyorsabb fájdalomcsillapítást nyújtva.

Egyéb összetevők

A két készítmény egyéb összetevői között is vannak különbségek. A Cataflam Dolo bevont tabletta magjának összetevői közé tartozik a magnézium-sztearát, povidon (K30), vízmentes kolloid szilícium-dioxid, karboximetilkeményítő-nátrium („A típus”), kukoricakeményítő, és kalcium-foszfát. A kapszulatöltet összetevői a makrogol 600, glicerin 85% és tisztított víz. A kapszulahéjban zselatin, glicerin 85%, részlegesen dehidratált szorbit-szirup (anidriszorb 85/70), és kinolinsárga 70% (E104) található.

Kiszerelés és csomagolás

Mindkét készítmény különböző kiszerelésekben és csomagolásban érhető el. A Cataflam Dolo 2 db, 10 db, 20 db vagy 30 db bevont tabletta csomagolásban kapható, míg a Cataflam Dolo Rapid 2 db, 10 db, 20 db vagy 30 db lágy kapszula csomagolásban.

Összefoglalás

A Cataflam Dolo és a Cataflam Dolo Rapid közötti különbségek elsősorban a készítmény formájában és az egyéb összetevőkben rejlenek. A lágy kapszula formája miatt a Cataflam Dolo Rapid gyorsabb fájdalomcsillapítást nyújthat, ami előnyös lehet akut fájdalom vagy gyulladás esetén. Mindazonáltal, a választás előtt érdemes orvoshoz fordulni, hogy megtalálja az ön számára legmegfelelőbb fájdalomcsillapítót.

Forrás: https://www.pharmindex-online.hu/

Figyelem! Cikkünk semmilyen módon nem alkalmas öndiagnózis felállítására, nem tekinthető terápiás javaslatnak. A teljesség igénye nélkül összeállított informatív jellegű írás. Ha a cikkben megfogalmazott tünetek, jelenségek, információk érintenek, mielőtt bármit is tennél, bármin is változtatnál konzultálj orvosoddal, gyógyszerészeddel!

Hasonló cikkek

Comments

Kategóriák

Népszerű

Mi a különbség a Cataflam Dolo és a Cataflam Dolo Rapid között?

A fájdalomcsillapítás és gyulladáscsökkentés terén számos készítmény áll a rendelkezésre a patikákban, amelyek mindegyike máshogy hat a szervezetre. Ebben a cikkben két népszerű terméket,...

Alkalmi ruha ötletek

Ahogy a naptár lapjai forgatnak, a különféle rendezvények, események és különleges alkalmak mindig felbukkannak. Legyen szó esküvőről, diplomaosztóról, céges rendezvényről vagy egy egyszerű esti...

Birkin táska: a luxus ikonja

Mikor a divat világának klasszikus darabjairól beszélünk, nem hagyhatjuk figyelmen kívül a Birkin táskát, amely nem csak egy egyszerű kiegészítő, hanem egy valódi státusszimbólum...