Melltartó méretek: a tökéletes illeszkedés titka

Valószínűleg minden nő tisztában van vele, mennyire fontos a megfelelő méretű melltartó viselése. Nem csak azért, mert egy jól illeszkedő melltartó kényelmes és segít megőrizni a mell formáját, hanem mert a megfelelő támasztás hozzájárul az egészséges gerinchez és a testtartáshoz is. De vajon hogyan találjuk meg a tökéletes méretet?

Miért fontos a helyes méret?

A melltartó nem csak divatos kiegészítő. Funkcionális ruhadarabként a megfelelő méret és stílus kiválasztása lényeges a mellek egészségének megőrzése érdekében. Egy rosszul illeszkedő melltartó nem csak kényelmetlenséget okozhat, hanem hosszú távon a mellek megereszkedését is elősegítheti.

A melltartó méret két részből áll

A melltartó mérete két részből áll: egy számból és egy betűből. A szám (például 70, 75, 80 stb.) a test alatti körméretre utal centiméterben, míg a betű (A, B, C, D stb.) a kosárméretet jelöli.

Hogyan mérjünk?

  1. Körméret mérése: Egy mérőszalagot helyezzünk a mell alá, ahol a melltartó szokott lenni, és mérd meg a körméreted.
  2. Kosárméret mérése: Mérd meg a mell legteltebb részét a mérőszalaggal, melynek közepén kell lennie a mellbimbónak. A két méret különbsége adja a kosárméretet. Például, ha a körméret 80 cm és a mell legteltebb része 90 cm, akkor a különbség 10 cm, ami a B kosárméretnek felel meg.

Tippek a tökéletes illeszkedéshez

  • A pántok: Ne legyenek túl szorosak, de ne is csússzanak le a vállról. A melltartó fő támasztékát a pántok biztosítják.
  • A középső rész: A melltartó középső részének a bordákhoz kell simulnia.
  • A kosarak: A melleknek teljesen be kell tölteniük a kosarakat anélkül, hogy kilógnának vagy belevágna a bőrbe.
  • Próbálj meg több fajta melltartót: Különböző márkák és modellek különbözőek lehetnek. Érdemes több típust kipróbálni.

Mikor érdemes újramérni?

A mell mérete változhat az életünk során. Terhesség, fogyás, hízás, hormonális változások mind befolyásolhatják a mell méretét és formáját. Ezért ajánlott évente legalább egyszer ellenőrizni a méretet.

Zárszó

A tökéletes melltartó megtalálása néha kihívásnak tűnhet, de az eredmény mindenképpen megéri a fáradozást: a kényelem, az önbizalom és a megfelelő támogatás érdekében. Ne félj kérni segítséget egy szaküzletben, ahol a eladók képzettek a méretezésben és a stílusokban, így segítenek megtalálni a legjobb melltartót számodra.

Hasonló cikkek

Comments

KÖVESS MINKET!

1,127FansLike

Kategóriák

Népszerű

Tüszős mandulagyulladás: Meddig fertőz és hogyan kezelhető?

A tüszős mandulagyulladás (follicular tonsillitis) gyakori betegség, amely gyakran fájdalmas tüneteket okoz. A betegséget leggyakrabban vírusok vagy baktériumok okozzák, és általában az immunrendszer erőteljes...

Mi a különbség a Cataflam Dolo és a Cataflam Dolo Rapid között?

A fájdalomcsillapítás és gyulladáscsökkentés terén számos készítmény áll a rendelkezésre a patikákban, amelyek mindegyike máshogy hat a szervezetre. Ebben a cikkben két népszerű terméket,...

Műfű: hogy ne a szomszéd kertje legyen a zöldebb!

A műfű napjainkban egyre népszerűbb alternatívája a hagyományos füvesítésnek. Sportpályák mellett ma már köztereken és privát kertekben is gyakran találkozhatunk vele, de akár beltereken...

Tommy jeans és Tommy Hilfiger: Mi a különbség?

A divat világában számtalan márkával és alkategóriával találkozhatunk, amelyek gyakran összezavarhatnak minket, a vásárlókat. Egyik ilyen név, ami gyakran előkerül, a Tommy Hilfiger. De...

Ajánló