DIY mesterek, tanuljatok mások tapasztalataiból!

Ha te is szeretsz ezt-azt magad elvégezni otthon, hobbiból bütykölgetsz vagy mindenféle szépséget alkotsz, akkor meggyűlhet olykor a bajod a létrákkal, az elektromossággal, a tetőkkel, a szögbelövőkkel vagy akár még a magasnyomású tisztítók használatával is.

Az okos ember saját hibáiból tanul, a bölcs a máséból – tartja a régi mondás. Ebben pedig, mint minden hasonlóban, nagyon sok igazság van.

A védőfelszerelések kiváló barátaid

A legtöbb baleset és sérülés elkerülhető, ha mindig nagy hangsúlyt helyezel a magad és mások biztonságra. A JOSZERSZAM.com munkavédelmi kiegészítői között számos nagyon hasznos és sok esetben életmentő eszközt, ruhát és felszerelést beszerezhetsz. Persze ezek használata sem jelent százszázalékos biztonságot, de nem leszel majd annyira kiszolgáltatott és védtelen, ha esetleg beüt a baj.

Attól például nem véd meg semmi, ha figyelmetlenségből valamit a létra tetején vagy esetleg a tetőn felejtesz, s az a fejedre pottyan. Esetleg egy munkavédelmi sisak tompíthatja az ütés intenzitását, de azért talán jobb elkerülni az ilyen és hasonló problémákat.

Árammal és forgó eszközökkel nagyon óvatosan

Nagyon körültekintőnek kell lenned, ha árammal működő eszközöket használsz. Az elektromos sokk egyáltalán nem játék, akár az életedbe is kerülhet egy hiba. Nem bonyolult és nagyon hasznos, ha egy érintésmentes feszültségvizsgálóval mindig csekkolod a vezetékeket, mielőtt megérintenéd azokat.

Sokan fúrnak-faragnak otthon, a ház körül vagy a műhelyben. A hirtelen megakadó vagy leálló fúrófej pedig még akár maradandó sérüléseket is okozhat. Ugyanis ha a fej kiugrik a helyéből, még sokáig körbe-körbe forog a nyél és üt-vág mindent, amit ér. A forgatónyomatékot bizony tisztelni kell, a fúróval mindig az arcodtól tekintélyes távolságban dolgozz csak!

Igen gyakran a szögbelövő okoz galibákat, amely egyébként egy nagyon hasznos és egyszerűen használható eszköz. Csak egyszerűen rá kell illeszteni a felületre a szerszámot, és minden egyes szög belövéséhez meg kell nyomni. Ha a szakaszos használati üzemmódba állítva dolgozol vele, akkor nem lőhetsz vele oda, ahova nem kívánatos, például a lábadba.

Ne vedd lazán és félvállról!

Fűrészelési munkákhoz nem tanácsos bő, laza ruházatot viselni még nagy melegben sem. A forgó alkatrészek könnyen bekaphatják az anyagot, és akkor már azonnal meg is történhet a baj. Minden forgófejes szerszámnál érdemes erre nagyon figyelned.

Ki gondolná, hogy egy magasnyomású mosó is potenciális veszélyforrássá válhat? A tapasztalatok azt mutatják, hogy sok bajt okozhatnak ezek az egyébként nagyon hasznos eszközök. Éppen ezért soha ne irányítsd senkire, illetve semmilyen testrészedre a vízsugarat! Olyan, mint egy töltött fegyver.

Ha odafigyelsz pár dologra, akkor persze nem kell aggódnod a biztonságod miatt. De jobb, ha mindig résen vagy, mert tudod, az ördög soha nem alszik. Használd a védőfelszereléseket!

Hasonló cikkek

Comments

KÖVESS MINKET!

1,127FansLike

Kategóriák

Népszerű

Tüszős mandulagyulladás: Meddig fertőz és hogyan kezelhető?

A tüszős mandulagyulladás (follicular tonsillitis) gyakori betegség, amely gyakran fájdalmas tüneteket okoz. A betegséget leggyakrabban vírusok vagy baktériumok okozzák, és általában az immunrendszer erőteljes...

Mi a különbség a Cataflam Dolo és a Cataflam Dolo Rapid között?

A fájdalomcsillapítás és gyulladáscsökkentés terén számos készítmény áll a rendelkezésre a patikákban, amelyek mindegyike máshogy hat a szervezetre. Ebben a cikkben két népszerű terméket,...

Műfű: hogy ne a szomszéd kertje legyen a zöldebb!

A műfű napjainkban egyre népszerűbb alternatívája a hagyományos füvesítésnek. Sportpályák mellett ma már köztereken és privát kertekben is gyakran találkozhatunk vele, de akár beltereken...

Tommy jeans és Tommy Hilfiger: Mi a különbség?

A divat világában számtalan márkával és alkategóriával találkozhatunk, amelyek gyakran összezavarhatnak minket, a vásárlókat. Egyik ilyen név, ami gyakran előkerül, a Tommy Hilfiger. De...

Ajánló