2024 legújabb trendje: 3 arcjóga gyakorlat, ami segít a ráncok eltüntetésében

Az arcjóga gyakorlatok során alkalmazott technika magában foglalja az arcon, a nyakon és a vállakon lévő nyomáspontok megnyomását, ami fokozza a bőr természetes ragyogását. Az arcjóga olyan gyakorlatokból és nyújtásokból áll az arc izmai számára, amik segítenek a ráncok visszaszorításában, mivel a mozdulatok fokozzák vérkeringést, miközben erősítik az arc izmait. Most mutatunk 3 arcjóga gyakorlatot, amivel felveheted a harcot a ráncok ellen.

Hogyan segít az arcjóga a ráncok ellen?

Az arcjóga növeli a bőr rugalmasságát, minimalizálja a ráncokat és a finom vonalakat, és elősegíti a fiatal megjelenést. Ezen kívül az arcjóga segíthet a nyirokelvezetésben, az egészséges légzésben, a fejfájás és a migrén kezelésében, valamint számos más fizikai előnyben is. Tehát rengeteg előnye van, ami miatt érdemes kipróbálni, mindössze napi 5 percet kell rászánnod, ami igazán nem sok. Sok tanulmány arról is ír, hogy a mentális egészségre is pozitívan hatnak a gyakorlatok. Mely arcjóga gyakorlatok a legjobbak?

Arckopogtatás – a legjobb arcjóga gyakorlat

Az arcjóga alapja ez a gyakorlat, bármilyen furcsának is tűnik így, leírva. Az arckopogtatás gyakorlatod a mindennapi rutinod fő részévé kell tenned. Az egész egy 2 perces gyakorlat, ami abból áll, hogy a homloktól kezdve az állkapcsa felé haladva ütemesen végigütögeted finom mozdulatokkal az arcodat, a két mutatóujjadat használva, oldalanként párhuzamosan haladva. Ez segít puhítani, nyújtani és megerősíteni az arcizmokat. 2 percig végezd a maximális hatás érdekében!

Szem körüli arcjóga gyakorlat

A szemkörnyéki jóga gyakorlatok fokozhatják az oxigénkeringést és enyhíthetik a puffadást, tehát ezeket a gyakorlatokat is érdemes a napi rutin részévé tenni, akár arckrém felkenése, vagy smink előtt alkalmazni, esetleg lefekvéskor az ágyban. Kezdj azzal, hogy a gyűrűsujjaidat helyezd a szemöldök belsejébe, majd finoman koppints kifelé, nyomj meg halántékodat. Továbbra is koppints az arccsont felett a szem belső sarkáig. Gyakorold 1 percig ezt a szemkörzés gyakorlatot, néhány nap elteltével látni fogod a hatását!

Homloksimító arcjóga gyakorlat

A homloksimító hatására felemelkedik a szemöldök vonal, simább lesz a teljes homlokvonal, sőt mi több, ez a gyakorlat megakadályozza a szemhéjak leereszkedését és oldja a feszültséget. Hogyan csináld? Először mindkét kezed mutató- és középső ujját tedd a homlokodra a hajvonal mentén, és nyomd le erősen az ujjak hosszát, enyhén csúsztasd lejjebb a szemöldököd felé, miközben egyidejűleg emeld fel a szemöldöködet. Tartsa meg a pózt tíz másodpercig, miközben mély lélegzetet veszel. Érdemes egy percig folytatni ezt a gyakorlatot.

Mit tehetek, ha az arcjóga nem válik be?

Az arcjóga napi alkalmazása valóban segíthet a ráncok csökkentésében, megelőzésében, de azért nem egy csodaszer. Amennyiben mélyebb ráncaid vannak, karakteresek, amik a finom mozdulatok hatására nem akarnak eltűnni, úgy a plasztikai beavatkozások lesznek csak hatásosak. Ne aggódj, vannak olyan módszerek, amik teljesen természetesek, nem járnak műtéttel, varratokkal. A Bónusz Plasztikai Sebészeten olyan forradalmian új arcfelöltési eljárás is elérhető, mely során semmilyen idegen anyag nem kerül a szervezetbe, a hatás látványos, és természetes lesz. A saját zsíros arcfeltöltés nagy előnye, hogy nem kerül mesterséges anyag a szervezetbe, így nem kell komplikációra számítani, valamint allergiára sem. A hatás nagyon természetes, és időtálló lesz, hiszen a saját zsírunk – más töltőanyagokkal ellentétben- nem szívódik fel, csupán együtt öregszik a szervezettel. Ez egy nagyon jó módszer a ráncok természetes módszerrel való eltüntetésére, a bőr fiatalabbá tételére.

Hasonló cikkek

Comments

KÖVESS MINKET!

1,127FansLike

Kategóriák

Népszerű

Tüszős mandulagyulladás: Meddig fertőz és hogyan kezelhető?

A tüszős mandulagyulladás (follicular tonsillitis) gyakori betegség, amely gyakran fájdalmas tüneteket okoz. A betegséget leggyakrabban vírusok vagy baktériumok okozzák, és általában az immunrendszer erőteljes...

Találd meg nappalid stílusát: a 2024-es lakberendezési trendek

A nappali otthonunk szíve, ahol pihenünk, szórakozunk, és időt töltünk családunkkal és barátainkkal. A megfelelő stílus kiválasztása nemcsak a lakás esztétikai megjelenését határozza meg,...

Alkalmi ruha ötletek

Ahogy a naptár lapjai forgatnak, a különféle rendezvények, események és különleges alkalmak mindig felbukkannak. Legyen szó esküvőről, diplomaosztóról, céges rendezvényről vagy egy egyszerű esti...

Tommy jeans és Tommy Hilfiger: Mi a különbség?

A divat világában számtalan márkával és alkategóriával találkozhatunk, amelyek gyakran összezavarhatnak minket, a vásárlókat. Egyik ilyen név, ami gyakran előkerül, a Tommy Hilfiger. De...

Ajánló