Yeat: az utóbbi évek egyik legnagyobb feltörekvő rappere és új albuma

Yeat, az amerikai rapper és producer, aki az utóbbi években rohamosan növekvő népszerűségnek örvend, 2024. Február 16-án adta ki negyedik stúdióalbumát, a 2093-at. Yeat népszerűsége SoundCloud-on és más streaming platformokon szerzett hírnevének köszönhetően nőtt meg, ahol egyedülálló hangzásával és stílusával tűnt ki.

Az új album: 2093

Yeat zenei stílusa elsősorban a trap és a cloud rap elemeket ötvözi, modern hip-hop hangzást teremtve. Ez az album is ezt a vonalat követi, Yeat sajátos hangjával és flow-jával. Eredetileg 22 számmal és 70 perces időtartammal eddigi legterjedelmesebb projektje, amelyhez 1 nappal később hozzáadott még két számot, velük plusz 7 percet. Bár közreműködő előadókból nincs túltengés, 3 rendkívül nagy nevet hallhatunk az albumon, Drake-et, Lil Wayne-t és Future-t.

Eddigi pályafutása és mérföldkövei

Yeat zenei pályafutása előtt nem sokkal a 2010-es évek közepén kezdett el komolyabban foglalkozni a zenéléssel, de igazi áttörést a 2020-as évek elején ért el. Kezdetben kisebb mixtape-ekkel és EP-kkel jelentkezett, amelyek segítségével kialakította sajátos hangzását és megszerezte az első hűséges rajongóit.

Áttörés: 4L és Up 2 Më

  • 4L (2021/06/10): A „4L” tovább épített Yeat sikerén, szilárdítva helyét a rap zenei színtéren. Az albumon felfedezhető egyik első korai slágere, a Sorry Bout That, mely mai napig egyik legközkedveltebb száma.
  • Up 2 Më (2021/09/10): Ez az album jelentette Yeat számára az igazi áttörést. Az „Up 2 Më” számos olyan slágert tartalmaz, amelyek hozzájárultak Yeat népszerűségének megugrásához, mint a „Gët Busy” vagy a „Monëy so big”. A rajongók egy nagy része mai napig legjobb munkájának tartja.

Ezt követően 3 albummal („2 Alivë”, „Lyfë”, „Aftërlyfe”) és rajtuk számos slágerrel jelentkezett („On tha linë”, „Out thë way”, „Nun id change”, stb.), melyek az egekbe emelték népszerűségét. A tavalyi év egyik legnépszerűbb rapzenéje, Drake „For All The Dogs” című albumán megjelent kollaborációjuk volt, az „IDGAF”, mely eddigi karrierjének legnagyobb számává vált.

Yeat az utóbbi 1-2 év egyik legnagyobb új-vonalas rappere, aki nagy érdeklődést generált maga körül és sokakban kíváncsiságot ébreszt jövőjével kapcsolatban. Ami szinte biztos, hogy a rapzene rajongói hallani fogják még a nevét.

Hasonló cikkek

Comments

KÖVESS MINKET!

1,127FansLike

Kategóriák

Népszerű

Tüszős mandulagyulladás: Meddig fertőz és hogyan kezelhető?

A tüszős mandulagyulladás (follicular tonsillitis) gyakori betegség, amely gyakran fájdalmas tüneteket okoz. A betegséget leggyakrabban vírusok vagy baktériumok okozzák, és általában az immunrendszer erőteljes...

Mi a különbség a Cataflam Dolo és a Cataflam Dolo Rapid között?

A fájdalomcsillapítás és gyulladáscsökkentés terén számos készítmény áll a rendelkezésre a patikákban, amelyek mindegyike máshogy hat a szervezetre. Ebben a cikkben két népszerű terméket,...

Műfű: hogy ne a szomszéd kertje legyen a zöldebb!

A műfű napjainkban egyre népszerűbb alternatívája a hagyományos füvesítésnek. Sportpályák mellett ma már köztereken és privát kertekben is gyakran találkozhatunk vele, de akár beltereken...

Tommy jeans és Tommy Hilfiger: Mi a különbség?

A divat világában számtalan márkával és alkategóriával találkozhatunk, amelyek gyakran összezavarhatnak minket, a vásárlókat. Egyik ilyen név, ami gyakran előkerül, a Tommy Hilfiger. De...

Ajánló