Ma már nem néznek furcsán arra, aki nem eszik húst, és az éttermekben, a kifőzdékben, sőt a legtöbb céges rendezvényeken is gondolnak a speciális étrendű vendégekre.
A szendvicsek praktikus, és változatosan elkészíthető, amolyan “fogd és vidd” falatok, amelyek tökéletes választásnak bizonyulnak számtalan helyzetben. Kisegítenek a bajból egy meetingen, egy gyors irodai ebéd alkalmával, a különféle rendezvényeken, hiszen mindent tudnak, amire szükség van ezeken az alkalmakon.
Gyorsan, akár állva, tányér nélkül is fogyaszthatók, sokféle feltéttel, különböző formákban és egyszerűen készíthetők. A vegán alternatívák pedig nemcsak a húst mellőző egyének, hanem mindenki számára ízletes megoldást kínálnak.
Hús nélkül, egészségesen finomat
Sokan a hitük, tudatosságuk, ideológiai vagy egészségügyi okok miatt hagynak fel az állati eredetű élelmiszerek fogyasztásával. Mivel a számuk világszerte növekszik, a vendéglátóhelyeknek, catering cégeknek is megoldást kell kínálniuk az efféle speciális igényekre.
Ma már nem kell sokáig keresgélni, ha húsmentesen étkezünk vagy vegán vendégeket szeretnénk meginvitálni, és ételkiszállítással szeretnénk megoldani az irodai ebédet vagy a kis- és nagy létszámú családi vagy üzleti összejöveteleket.
A cateringgel foglalkozó vállalkozások többsége, így az Ordit.hu is felkészülten várja a megrendeléseket, a világkonyha változatos vegán finomságait kínálja. Legyen szó partyfalatokról, finger foodokról, szendvicsekről vagy komplett menüsorokról. Különféle változatai között a legszigorúbb diétát követők is megtalálhatják a húsféléket, tejterméket, halat, tojást, mézet mellőző ízletes és egészséges finomságokat.
Kreatív vegán szendvicsek
A húsmentes étrend nem jelent egyet az egyhangúsággal, a különféle zöldségeket és növényi összetevőket is sokféleképpen el lehet készíteni, illetve tálalni.
A vegánok körében népszerűek a különböző, legfőképp magas fehérjetartalmú hüvelyesekből, olajos magvakból és superfoodokból készült, változatosan fűszerezett és ízesített zöldségkrémek.
Az avokádó-, csicseriborsó-, padlizsán- vagy céklaalapú hummuszok ma már azok előtt sem ismeretlenek, akik húst is fogyasztanak, ugyanis a hipermarketek kínálatában is találkozni velük. Mindenki tányérján tökéletesen helyettesíthetik a vajat, a vaj- és sajtkrémeket.
De a szendvicsekbe nemcsak a hagyományos módon kerülhetnek a zöldségek, hanem grillezett változatban is. Jó opció még a tofu és a sokféle vegán szalámi.
Mi a jó vegán szendvics alapja?
Ahogyan a megszokott húsos, sajtos szendvicsek esetén, úgy a vegán alternatívák esetén is kiemelten fontos a megfelelő alap, vagyis kenyér.
Számos variáció közül választhatunk, napjainkban népszerűek a croissant, a bagel és a kanapészendvicsek. Ezek a péksütemények is készülhetnek teljes kiőrlésű, rozsos, tönkölybúzás vagy többmagvas változatban.
Ha vegán szendvicset rendelsz a speciális étrendi igényű kollégák számára, azzal a húsevők ízvilágát is tágíthatod, új ízekkel ismertetheted meg őket.