Biztonságosak-e a rendezvények?

Az egészségét mindenki félti, éppen ezért kétszer is meggondoljuk, mely programokon veszünk részt, ha az ismerőseink hívnak. Nyáron még inkább ki lehetünk téve a veszélyeknek egy-egy rendezvény kapcsán, hiszen a szabadtéri koncertek, előadások alatt vihar kerekedhet vagy megcsíphet bennünket egy darázs.

A jó hír azonban, hogy a szervezők gondolnak minden eshetőségre, így például az igazán nívós eseményeket biztosítják is többféle módon: garantáltan nem esik bajunk, ha a szabályokat betartva szórakozunk.

A rendezvények bejelentése sok esetben az engedélyek miatt is szükséges, a felelősséget ilyenkor a jegyző vállalja.

A rendezvényszervezőkre komoly felelősség hárul

Abban mindannyian egyet érthetünk, hogy egy több száz embert megmozgató rendezvény megszervezése nem kis feladat. Éppen ezért fontos, hogy csak olyan ember végezze ezt, aki kellően tapasztalt.

Az elméleti tudás a MOE Rendezvényakadémia Rendezvényszervező tanfolyam online kurzusán is megszerezhető, azonban még lényegesebb lesz az, hogy az illető ezt követően gyakorlatra is szert tegyen.

Ha a fent említett képzésen vesz részt valaki, az egyúttal hasznos információkhoz is juthat, hiszen itt maguk az oktatók is komoly, megbízható szakemberek, akik nagyon sok jó tanáccsal tudnak szolgálni a hallgatóknak.

Ők is tudják, hogy az egyik legnehezebb téma a rendezvényszervezésen belül a rendezvénybiztosítás témaköre, éppen ezért erre a modulokon belül alaposan kitérnek. Elmondják például, mi a folyamata a zenés-táncos rendezvények létrehozásának, mikor kihez kell fordulni az engedélyekért.

Ki a felelős?

Azt hihetnénk, hogy egy rendezvény megszervezésekor egy személyben a szervező a felelős, holott ez nem teljesen így van. A jó szakember ugyanis mindig köt szerződést a partnereivel, segítőkkel, amelyben erre a dologra is részletesen kitérnek.

Ha például hangosítani kell, de a hangfal leesik, mert rosszul lett felszerelve, és emiatt megsebesül valaki, akkor az első számú felelős a hangosító cég vezetője. E kissé bizarr példából is látható tehát, hogy egyáltalán nem mindegy, kiket választ egy rendezvényszervező a csapatába, kit kér meg az egyéb munkákra – legyen szó cateringről vagy hoszteszkedésről.

Csakis olyan partnerekkel szabad szerződni, akik megbízhatóak, kellően elkötelezettek a rendezvény sikeressége iránt.

Ha mégis nagy a baj: létezik rendezvénybiztosítás is!

Az igazán komoly rendezvényszervezők nem spórolnak az extra költségeken, mert tudják, ezáltal biztonságban lehetnek ők is és a vendégek, résztvevők is. Léteznek ma már biztosítások, amelyeket kimondottan egy-egy eseményre lehet kötni.

Például ha valakit megcsíp egy darázs vagy ellopják a táskáját, akkor érdemes felkeresnie a szervezőket és érdeklődni, kaphat-e kártérítést valamilyen formában. Persze itt is, mint a lakás- vagy utasbiztosításnál, nagyon szigorúak a szabályok, mindenesetre jó tudni róla, hogy a profi rendezvényszervezők figyelnek arra is, hogy mindenki maximális biztonságban érezze magát az eseményen, és ne történhessen semmi baj.

Hasonló cikkek

Comments

KÖVESS MINKET!

1,127FansLike

Kategóriák

Népszerű

Tüszős mandulagyulladás: Meddig fertőz és hogyan kezelhető?

A tüszős mandulagyulladás (follicular tonsillitis) gyakori betegség, amely gyakran fájdalmas tüneteket okoz. A betegséget leggyakrabban vírusok vagy baktériumok okozzák, és általában az immunrendszer erőteljes...

Tommy jeans és Tommy Hilfiger: Mi a különbség?

A divat világában számtalan márkával és alkategóriával találkozhatunk, amelyek gyakran összezavarhatnak minket, a vásárlókat. Egyik ilyen név, ami gyakran előkerül, a Tommy Hilfiger. De...

A deszkás kultúra múltja és jövője: utcáktól az Olimpiáig

A gördeszkázás, vagy ahogy sokan ismerik, a deszkázás, már évtizedek óta fontos része a városi kultúrának, az utcai sportok között különleges helyet foglalva el....

Mi a különbség a Cataflam Dolo és a Cataflam Dolo Rapid között?

A fájdalomcsillapítás és gyulladáscsökkentés terén számos készítmény áll a rendelkezésre a patikákban, amelyek mindegyike máshogy hat a szervezetre. Ebben a cikkben két népszerű terméket,...

Ajánló